06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

Kosten

Kosten

Het uurtarief voor onze juristen is variabel en ligt tussen de 45,– en 125,– euro per uur exclusief 21% BTW . Elke jurist hanteert zijn/haar eigen tarief. Hier komen geen extra kosten bij zoals kantoorkosten ed. Wij hanteren voorschottarief van 450,– euro excl 21% BTW.

U krijgt altijd een gespecificeerd overzicht van de werkzaamheden van de jurist die uw zaak behandelt.

Voor mensen die geen draagkracht hebben doet de stichting alles gratis. Om deze kosten te dragen zijn donaties nodig. Uw donatie gaat direct door naar mensen die geen geld hebben om te procederen. De Raad van State heeft onlangs geoordeeld dat de eigen bijdrage bij gesubsidieerde rechtsbijstand prima te betalen is als iemand 70% van het sociaal minimum heeft. De eigen bijdrage is dan vastgesteld op 41,– euro. Echter als iemand slechts 200,– euro per maand heeft om alles van te doen, dan is 41,– euro niet te betalen.

Voor deze mensen zijn de donaties bedoeld, want de Stichting Gedonder Groep vind het onacceptabel dat 3 miljoen mensen NIET de gang naar de rechter kunnen maken gewoonweg omdat ze de eigen bijdrage niet kunnen betalen.

 

Deel dit bericht: