06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

Formeel incassorecht

Overheidsgedonder Formeel incassorecht

Formeel incassorecht

Als schuldhulpverlener of bewindvoerder heeft u het al druk genoeg om alle geldstromen van uw client goed te laten verlopen. Maar heeft u ook tijd om te kijken of de deurwaarders niet teveel in rekening brengen? Communiceren de deurwaarders wel met u, en niet met uw client? Worden er toch beslagen gelegd ondanks dat u een aanspreekpunt bent? Deurwaarders zijn over het algemeen slechts met een ding bezig en dat is incasseren, maakt niet uit hoe.

Weet u precies wat een deurwaarder wel of niet mag? Weet u precies wat rechtens de juiste kosten zijn die doorberekend mogen worden? Is er beslag gelegd op een woning voor een schuld van 200 euro? Zo ja, wat dan? Als u de deurwaarder een vraag stuurt, en hij antwoordt niet ,wat dan?

Al deze vraagstukken inclusief oplossingen behandelen wij bij de webinars formeel incassorecht voor professionals.

Deurwaarders kunnen uw cliƫnten behoorlijk onder druk zetten, maar dat kunt u bij uw deurwaarder ook als deze zich misdraagt. Het enige wat u hoeft te doen is een klacht neerleggen bij de kamer van Gerechtsdeurwaarders in Amsterdam en dan vervolgens via een civiele procedure de schade verhalen op de deurwaarder (mits u in het gelijk gesteld bent)

Uiteraard kunnen wij de formele check voor u uitvoeren om te kijken of alles wel volgens het boekje is gegaan.

Deel dit bericht: