06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

Pizzabakker Fasani moet uit zaak: ‘Ik vecht door’

Overheidsgedonder Nieuws Pizzabakker Fasani moet uit zaak: ‘Ik vecht door’

Nieuws

Pizzabakker Fasani moet uit zaak: ‘Ik vecht door’

Posted By Kim Wittop-Koning

Eigenaar Leo Fasani van Pizzeria Casanova heeft via een brief van de gemeente Rijswijk te horen gekregen dat hij zijn zaak binnen een week moet leegruimen. De Nederlandse Italiaan is dat echter niet van plan. ,,Ik vecht door het bittere eind”, zegt hij.

 Bron: AD voor de video klik hier

Leo Fasani.

Leo Fasani.

Fasani (77) en de gemeente liggen al zo’n vijftien jaar overhoop over de locatie van het restaurant, dat vlak achter de Rijswijkse Schouwburg is gevestigd aan de Huys de Wervelaan. De plek maakt deel uit van de zogeheten landgoederenzone en heeft een groenbestemming.

In 2013 tekende Fasani een overeenkomst met de gemeente dat hij uiterlijk 31 december 2017 het pand zou verlaten. Daarmee werd een hoger beroep van de voormalige bokser bij de Raad van State op het laatste moment geschrapt. Fasani zegt destijds te zijn ‘gechanteerd’. ,,Ik moest 60.000 euro boete betalen, maar ze zeiden dat als ik zou tekenen dat bedrag niet hoefde te betalen.”

VVD maakte de kwestie aanhangig en vindt dat Fasani eruit moet. De fractie noemde het in schriftelijke vragen aan het college ‘oneerlijke concurrentie en marktverstoring’. Gezien de sommering aan Fasani zijn burgemeester en wethouders het daarmee eens.

Zorgen

Fasani is geëmotioneerd. ,,De politiek in Rijswijk is niet te vertrouwen. Die mensen kwamen hier gezellig eten en vertelden me dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Ik wil daar wel weg, maar geef me dan een andere plek. Er is zoveel leegstand in Rijswijk, dat kan geen probleem zijn. Ik mag 400.000 euro van de bank lenen. Maar mij is nooit vervangende ruimte aangeboden”

Hij kreeg de afgelopen dagen veel steunbetuigingen, onder anderen van cabaretier Youp van ’t Hek, die bij Casanova eet als hij in de schouwburg moet optreden. ‘Leukste en lekkerste restaurant van Rijswijk. Doe normaal!’, schreef Van ’t Hek op Facebook. ,,De mensen hebben het hier altijd naar hun zin”, zegt Fasani. ,,Lekker eten en betaalbaar. Mijn restaurant ligt niet in het centrum, maar in de bosjes, maar toch is het altijd druk. Ik ga door voor mijn drie dochters. Ze hebben altijd geholpen en zouden dan geen werk meer hebben.”

Als Fasani niet aan de harde eis voldoet en niet binnen een week zijn zaak oplevert, spant de gemeente een kort geding aan. Zijn Delftse advocaat Michel Plug spreekt van een ‘verre van verloren zaak’.

Deel dit bericht:

Tagged , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.