06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

Open brief aan Peter den Oudsten burgervader Groningen

Overheidsgedonder Nieuws Open brief aan Peter den Oudsten burgervader Groningen

Nieuws

Open brief aan Peter den Oudsten burgervader Groningen

Posted By Kim Wittop-Koning

Joram Krol, heeft een open brief aan Groningen, en diens Burgervader:

Geachte lezer, geachte burgemeester Peter Den Oudsten, geliefde Gemeente Groningen.

Gisterenavond zijn ikzelf en Siebe Zwerver de straat op te gaan. Op zoek naar buitenslapers. Om hun te vragen hoe zij dachten over het tekort aan bedden in de nacht opvang. Wij hebben inderdaad een buitenslaper gevonden, en deze een aantal vragen kunnen stellen.

De omstandigheden waarin deze burger van onze geliefde stad leeft heeft mij tot in het diepst van mijn persoon geraakt. Erbarmelijk dekt de lading niet, dit was regelrecht mensonterend. Laat staan wat een schande dit is voor onze geliefde stad, en de burgers waar u, burgemeester van Groningen verantwoordelijk bent.

Als fotograaf heb ik uiteraard alles wat wij vanavond gezien hebben vastgelegd. Ik bespaar u de fotos, voorlopig dan. Ik kan er nu ook even niet naar kijken.

Ik heb vannacht slecht geslapen, en zit nu met een knoop in mijn maag. Burgemeester, hoe heeft u geslapen, hoe smaakt uw ontbijt vanochtend? Ik hoop beidde goed. Als Groninger wens ik mijn burgervader het allerbeste toe.

Als afsluiter zijn wij op bezoek gegaan bij de nachtopvang Het Kopland. Wij zijn daar, en dit wil ik met klem benadrukken, hartverwarmend verwelkomd. Door zowel bewoners, mensen in de nachtopvang en de medewerkers van Het kopland.

Maar ook hier moesten wij vaststellen dat er dingen niet klopten. Wij troffen lege bedden. Bedden die leeg waren omdat er 1 medewerker ontbrak. Met 1 extra fulltime medewerker kunnen er 18(!) extra ,mensen terecht in de nachtopvang. de bedden staan er al, de ruimte is er, de verwarming staat er al aan.

Toen wij de open brief verstuurden naar Dagblad van het Noorden was persvoorlichter Niko Beets er als de kippen bij om te vermelden dat wij uitgenodigd zouden worden voor een gesprek. Echter heeft geen van ons beiden tot op heden wat van de gemeente gehoord. je reinste damage control. Pappen, nat houden en hopen dat het na nieuwjaar wel overwaaid.

Geacht college van bestuur, wethouders, burgermeester…

Dit gaat niet gebeuren. Wij hebben onze tanden hier in gezet, wij zijn strijdbaar en wij zullen onvermoeid ons inzetten voor een beter Groningen.

‘I am the streets, and these are my people’

Met bijzonder vriendelijke groet,

Joram Krol

— in Groningen.

Deel dit bericht:

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.