06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

Weggejaagde bewoners Fort Oranje zwaar in de problemen

Overheidsgedonder Nieuws Weggejaagde bewoners Fort Oranje zwaar in de problemen
Weggejaagde bewoners Fort Oranje zwaar in de problemen

Nieuws

Weggejaagde bewoners Fort Oranje zwaar in de problemen

Posted By Kim Wittop-Koning

Joop Lammers deed gisterenavond op Facebook een hartverscheurende oproep voor hulp aan de (oud) bewoners van Fort Oranje die nu op straat staan:

Mededeling — Mededeling

Hallo mensen ik heb de vraag daar er vandaag bij ons als stichting boodschappenbank zijn er gezinnen zich aangemeld hebben die op Camping Fort Oranje verbleven en daar een verblijf adres geregistreerd !!

Nu is het zo dat er 31 gezinnen via via zich bij ons melde en wel om het volgende:
Daar deze gezinnen hals over kop van de camping fort oranje af moesten hebben deze nog steeds geen vast woon en of verblijfplaats.

Deze 31 gezinnen ouders met kinderen waarvan 1 of meer personen onder dokters behandeling stonden in het ziekenhuis kregen daar te horen dat ze niet langer ziekenfonds verzekert zijn en na hun verzekeraar te hebben gebelt klopte dit want die gaf aan dat er geen adres gegevens waren en op oude adres ze zijn uitgeschreven door de gemeente als zijnde nieuw adres onbekend!!

Nu is mijn vraag aan een ieder van u die verstand heeft van zaken hierin wat hier aan te kunnen doen daar daar de ziekenhuizen aan geven de mensen wel te helpen maar ze hiervan wel eeen rekening krijgen!.

Ik weet dat een iedere nederlander een vast woon en of verblijf plaats nodig heeft om verzekert te zijn voor een ziekenkosten verzekering maar wat zeg de wet als men niet aan een vast woon en of verblijf plaats kan komen hoe zit het dan en vraag me nu af of de 30.000 daklozen in nederland allemaal geen zorgverzekering hebben omdat ze dakloos zijn?

Wie heeft hierin verstand van zaken?
Deel dit bericht mensen zodat we op de hoogte komen en iets voor deze mensen kunnen betekenen?

 

Het meest prangende is dat de gemeente ze alvast uitgeschreven heeft en deze mensen per direct dakloos zijn. Dit heeft serieuze consequenties voor bijvoorbeeld de VERPLICHTE zorgverzekering. Zonder inschrijving GBA, geen verzekering en geen inkomen. Zonder zorgverzekering krijgt iemand wel standaard de boetes  voor het niet verzekerd zijn, het BSN nummer bestaat immers nog wel en daar worden de boetes op uitgeschreven.

Als de burgemeester van Zundert dit als hulp ziet voor de kwetsbare bewoners van Fort Oranje, dan liggen onze definities van hulp en “zorgen voor” echt heel ver uit elkaar.

Maar we hebben nog een veel groter probleem:  er zijn steeds meer Fort Oranjes in het land, ik zal uitleggen hoe dat komt.

Lange tijd wonen mensen op recreatieparken (eigenlijk sinds woningcrisis in 1960) en heel lang is dat altijd goed gegaan. Op een gegeven moment vonden gemeenten dat het “in strijd met het bestemmingsplan” niet kon en dus dingen we de mensen om hun huis weer als tweede huis te gaan gebruiken en niet als huis. Om dat voor elkaar te krijgen gebruiken we dwangsommen. Goed, mensen krijgen een last onder dwangsom en verkopen rap hun woning, dan maar met verlies.

Handige snelle jongens die kopen dat caravannetje/chaletje/woning wel voor die paar euries, en stoppen daar huurders in, voor een zacht prijsje. Welke mensen huren er voor een zacht prijsje??? Juist Die! De mensen aan de onderkant van de maatschappij die niet zoveel centjes hebben.

Nou, zo is het heel het land door gegaan. Veel actie gevoerd, zelfs een manifestatie in Den Haag in 2013, we hebben het ALLEMAAL voorspeld. Maar het bestemmingsplan, DAT was belangrijk.

Vandaag de dag zijn er gemiddeld 18 huisuitzettingen per dag. PER DAG! Dat betekend dat er 18 gezinnen met hun koffertje op straat staan die nergens heen kunnen. 18 gezinnen per dag, denk er eens over na!

Een campingeigenaar als Engel (daarover later meer) voorziet gewoon simpelweg in een behoefte, en een hele, hele nodige behoefte. Volgens mij weet iedereen dat er in de sociale huursector al jaren geen woning meer te krijgen is. Maar wel 18 huisuitzettingen per dag.

Deze gemeente heeft boter op hun hoofd! Zij hebben ook gehandhaafd waardoor de oorspronkelijke bewoners vertrokken zijn, en daarom de ruimte gecreëerd voor deze mensen, om dan deze mensen zo te behandelen is onmenselijk.

Engel, Engel is niet rijk, helemaal niet zelfs. Ja hij heeft van Rotterdam 15 miljoen gekregen. Daarvan heeft hij eerst de lopende hypotheken af moeten lossen. Blijft er 2 miljoen over, dan komt de belastingdienst en die neemt daar 1 miljoen van mee, blijft er nog 1 miljoen over. Van die miljoen koop je een dan al verloederde camping (de oude eigenaar wou er niet voor niks af) waar je uiteindelijk alleen maar mensen hebt wonen die hun huur en nuts niet betalen, en altijd achter lopen.

Bij de WBV sta je na 3 maanden achterstand op straat!! Bij Engel werden alleen je nutsvoorzieningen afgesloten als je meer dan 6 maanden achter liep. Hij stuurde ook geen deurwaarder (met alle bijkomende kosten) het kwam wel een keer, en dan sloot hij je weer aan. Wat een KWAL niet? Doodslaan moet je hem!

En dan moet je natuurlijk wel de boel heel, heel goed onderhouden hoor, en elk dingetje wat kapot is eerst maken.

Dat de gemeente dit zo oplost is te bizar voor woorden. Waar moeten die mensen heen dan? Hoe dan?

Deel dit bericht:

Tagged , , , ,

4 thoughts on “Weggejaagde bewoners Fort Oranje zwaar in de problemen

  1. geef deze mensen ten eerst jouw adres als mogelijkheid op een z g n post adres dan kunnen zij ook verzekerd zijn je krijgt alleen wat meer brief post aan huis je hoeft ze daarin tegen geen onderdak te verschaffen want dat is iets wat de Gemeente moet verzorgen ! want die heeft deze mensen op straat gezet en niet als wanbetalers maar omdat zij op een camping woonden die daar eigenlijk niet voor bedoeld was als Legale ruimte daar had de Gemeente eerder op in moeten springen en niet achteraf de mensen op straat te zetten .je kunt ook zeggen tegen deze mensen !! geef het postadres van de gemeente maar op daar staan zij uiteindelijk ook in geschreven als gemeentelijke bewoners .

  2. De mensen kunnen zich laten registreren bij de svb bank die gaan dan een onderzoek instellen naar je verblijf adres en niet waar je bij het g.a.b ingeschreven staat

  3. Mijn vrouw is ook op straat gezet door de gemeente Zundert. Ik zelf mag nog blijven maar voor hoe lang?
    Ze heeft nu tijdelijk een kamer. Alleen de weekends mag ze nog bij mij verblijven.
    Maar je mag het geen nazi praktijken noemen van die knokploeg van poppe die de hele dag paraat staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.