06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

Deurwaarders in paniek!!

Overheidsgedonder Nieuws Deurwaarders in paniek!!
Deurwaarders in paniek!!

Nieuws

Deurwaarders in paniek!!

Posted By Kim Wittop-Koning

Volgens het Financieel Dagblad zijn deurwaarders in paniek, wat is er in hemelsnaam aan de hand? Nieuwe wetgeving die wat beter moet zorgen voor de schuldenaren? Minder bevoegdheden? Een beter functionerend tuchtrechtsysteem? Helaas, niks van dien aard, het gaat er louter en alleen om dat de overheid heeft besloten met minder deurwaarderskantoren zaken te doen en meer incasso’s via het CJIB te laten verlopen.

Tot afgelopen maandag deed onze overheid zaken met 70 deurwaarders kantoren. 70! ZEVENTIG deurwaarderskantoren die zich voor het grootste deel bezig houden met overheidsincasso’s, dat is niet niks. Zeker niet als men zich bedenkt dat de overheid zelf vaak de oorzaak is van die schulden.

Van de +/- 70 deurwaarderskantoren die mochten incasseren van de overheid blijven er nog maar 34 over en die, die afvallen zijn nu in paniek, faillissement dreigt!! Hoe ironisch, zo verdien je een dikke boterham aan het innen van schulden en zo ben je schuldenaar misschien ook nog wel met een persoonlijke bestuurlijke aansprakelijkheid.

Hoe dan ook is de paniek in deurwaardersland tekenend, Plots word duidelijk hoeveel mensen geld verdienen over de financiële ellende van een ander, hoe veel omvattend de industrie is. Plots wordt ook ineens duidelijk dat het helemaal niet de bedoeling is dat men uit de schulden komt. Mensen die geen schulden hebben, die dragen niet bij aan de economie, dragen niet bij aan het rondpompen van al dat geld dat er niet is, en niemand verdient aan mensen zonder schulden.

Namens de 34 deurwaarderskantoren die de aanbestedingen zijn misgelopen vraag ik u vooral veel schulden te maken, dan gaan zij niet failliet! Oja, een beetje pech hebben kan natuurlijk ook!

Deel dit bericht:

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.