06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

Privédetective: ‘Frustratie bij burger groot, krijg steeds meer onderzoeken die politie laat liggen’

Overheidsgedonder Nieuws Privédetective: ‘Frustratie bij burger groot, krijg steeds meer onderzoeken die politie laat liggen’
Privédetective: ‘Frustratie bij burger groot, krijg steeds meer onderzoeken die politie laat liggen’

Nieuws

Privédetective: ‘Frustratie bij burger groot, krijg steeds meer onderzoeken die politie laat liggen’

Posted By Kim Wittop-Koning

Burgers voelen zich niet gehoord door de politie’

Bert Brussen

Weet u nog? Die zaak van die vrouw in Hoorn die gruwelijk bijna werd verkracht door een Somalische asielzoeker maar in plaats van hulp van de politie nog een paar trappen na kreeg terwijl ze al hulpeloos op de grond lag terwijl de asielzoeker in kwestie een verblijfsvergunning kreeg? Die zaak staat niet op zichzelf, qua politie die helemaal niets doet en qua burgers die het dus zelf maar moeten uitzoeken (niet perse qua verkrachtende asielzoekers). Zegt ook privédetective en oud-politieman Gerard Wuite uit het Noord-Hollandse Wognum.

In vergelijking met tien jaar geleden heeft Wuite maarliefst twee keer zoveel zaken te onderzoeken, doorgaans aangedragen door gefrustreerde burgers die niet worden geholpen en niet worden gehoord door politie en justitie. Zelfs niet als ze, net als bij die verkrachting door de Somalische asielzoeker in Hoorn, de naam van de dader inclusief bewijzen naar de politie komen toebrengen.

Inmiddels leeft bij burgers in Nederland de overtuiging dat de politie nogal onderbezet is en dat een falend overheidsbeleid daarvoor verantwoordelijk is.

Maar een politiewoordvoerder die dapper blijft strijden tegen de harde realiteit blijft tegenover RTVNH doodleuk spinnen dat er écht geen tekort aan politie is. Het ligt allemaal aan het feit dat zoeken naar bewijs nou eenmaal lang duurt. “Maar ik snap dat het slachtoffer wil dat iemand meteen vast zit”, aldus de politiewoordvoerder.

Het is maar dat u het weet, de volgende keer dat u weer te horen krijgt dat uw zaak geen prioriteit heeft en dat er ‘geen aanknopingspunten zijn’. Of gewoon nadat u geen aangifte kon doen na een zware mishandeling omdat het politiebureau in het weekend is gesloten en aangifte alleen op afspraak kan. Of omdat het ICT-systeem weer eens niet werkt. Of omdat de politietop aan het feesten is van uw geld. Of omdat de politie-auto faalt omdat de navigatie niet werkt.

Help ons helpen!

De Stichting kan alleen werken voor de allerarmsten als u doneert. De verplichte eigen bijdrage zoals vastgesteld door de overheid is voor ruim 3 MILJOEN mensen die op of onder de armoedegrens leven niet te betalen. Deze mensen hebben dus GEEN toegang tot het recht.

Uw donatie kunt u overmaken op nl 51 rabo 0311 3473 12 tnv Stichting Gedondergroep of u kunt lid worden van de stichting en zo deze groep mensen helpen.

Bedankt!

 

Deel dit bericht:

Tagged

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.