06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

Anderhalve maand huur direct naar de schatkist

Overheidsgedonder Nieuws Anderhalve maand huur direct naar de schatkist
Anderhalve maand huur direct naar de schatkist

Nieuws

Anderhalve maand huur direct naar de schatkist

Posted By Kim Wittop-Koning

De eerste anderhalve maand huur die sociale huurders gemiddeld betalen gaat direct naar de schatkist, dat blijkt uit berekeningen van de Woonbond.

Huurders bieden de Tweede Kamer een oproep tegen de huurdersbelasting (verhuurderheffing) aan.

Sociale verhuurders betalen een heffing (de verhuurderheffing) over de waarde van hun sociale huurwoningen. Doordat dat percentage jaarlijks stijgt, en de waarde van de woningen ook, wordt dat bedrag elk jaar hoger. Om dat te betalen, kunnen verhuurders vanaf 2013 jaarlijks een hogere huurverhoging doorvoeren. Zo zijn het de huurders die deze heffing betalen.

Verkapte belasting sociale huurders

Gemiddeld is de verhuurderheffing in 2017 een bedrag van  €752,- per sociale huurwoning. Dat betekent met een gemiddelde sociale huurprijs van €525,- dat de eerste anderhalve maand van de huur die sociale huurders betalen direct naar de schatkist gaat. De Woonbond ziet de heffing dan ook als een verkapte belasting voor sociale huurders.

Huren moeten tien procent omlaag

De Woonbond vindt dat een nieuw kabinet een einde moet maken aan de verhuurderheffing. Dan is er bij verhuurders ruimte om de huren tien procent te verlagen én te investeren in nieuwbouw en energiebesparing.  Huurverlaging is hard nodig omdat steeds meer sociale huurders financieel in de knel zitten. Een half miljoen hurende huishoudens heeft inmiddels een te hoge huur voor hun inkomen. Terwijl  bij huurders het besteedbaar inkomen de afgelopen jaren daalde, is de huurprijs juist fors gestegen.

Help ons helpen!

De Stichting kan alleen werken voor de allerarmsten als u doneert. De verplichte eigen bijdrage zoals vastgesteld door de overheid is voor ruim 3 MILJOEN mensen die op of onder de armoedegrens leven niet te betalen. Deze mensen hebben dus GEEN toegang tot het recht.

Uw donatie kunt u overmaken op nl 51 rabo 0311 3473 12 tnv Stichting Gedondergroep of u kunt lid worden van de stichting en zo deze groep mensen helpen.

Bedankt!

 

Deel dit bericht:

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.