06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

ROC-docent beveiliging bedreigt Rutte met dood

Overheidsgedonder Nieuws ROC-docent beveiliging bedreigt Rutte met dood
ROC-docent beveiliging bedreigt Rutte met dood

Nieuws

ROC-docent beveiliging bedreigt Rutte met dood

Posted By Kim Wittop-Koning

BORNE/HENGELO – De 43-jarige ROC-docent Sietze P. uit Borne zit vast voor bedreiging van premier Rutte en de Almelose rechter Van Eerden. P. verstuurde dreigbrieven om de corruptie onder de aandacht te brengen die volgens hem de stad Arnhem in de greep heeft. Rutte en Van Eerden deden aangifte.

De docent beveiliging P. heeft in brieven premier Rutte en rechter Van Eerden bedreigd ‘met een misdrijf tegen het leven’, aldus de aanklacht. Volgens advocaat Versluis heeft P., die heeft bekend, nooit de intentie gehad de daad bij het woord te voegen.

Doel van de actie, waarvan zijn broer en zijn moeder hem hebben proberen te weerhouden, was aandacht te krijgen voor corruptie waarbij de Arnhemse burgemeester Pauline Krikke volgens hem is betrokken. P., die in Arnhem heeft gewoond en die kort heeft gewerkt in de daklozenopvang, verdenkt haar van een rol in drugs- en mensenhandel.

Advocaat Versluis stelt dat de strafbladloze oorlogsveteraan, die in Bosnië en Afghanistan heeft gediend, een klokkenluider is die geen gehoor vindt. „Ik zie de bedreigingen als een noodkreet”, aldus Versluis. Volgens zijn broer en moeder richtte hij zich tot de premier en de rechter als vertegenwoordigers van het systeem dat de Arnhemse doofpot in stand houdt.

P. heeft zijn advocaat laten weten dat hij niet aan een posttraumatisch stresssyndroom lijdt als gevolg van zijn uitzendingen. Op school in Hengelo zou hij goed functioneren en op handen worden gedragen. Volgens familie en advocaat is zijn klokkenluiderschap daar bekend. De school wil nu opnieuw een verklaring omtrent gedrag van P.

Lees in De Twentsche Courant Tubantia van donderdag: “Krikke-gate werd voor P. een obsessie”

Help ons helpen!

De Stichting kan alleen werken voor de allerarmsten als u doneert. De verplichte eigen bijdrage zoals vastgesteld door de overheid is voor ruim 3 MILJOEN mensen die op of onder de armoedegrens leven niet te betalen. Deze mensen hebben dus GEEN toegang tot het recht.

Uw donatie kunt u overmaken op nl 51 rabo 0311 3473 12 tnv Stichting Gedondergroep of u kunt lid worden van de stichting en zo deze groep mensen helpen.

Bedankt!

Deel dit bericht:

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.