06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

‘256 tuchtzaken tegen notarissen moeten mogelijk opnieuw’

Overheidsgedonder Nieuws ‘256 tuchtzaken tegen notarissen moeten mogelijk opnieuw’
‘256 tuchtzaken tegen notarissen moeten mogelijk opnieuw’

Nieuws

‘256 tuchtzaken tegen notarissen moeten mogelijk opnieuw’

Posted By Kim Wittop-Koning

Honderden tuchtzaken tegen notarissen moeten waarschijnlijk worden overgedaan vanwege administratieve fouten.

Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD) maandag op basis van eigen onderzoek.

Bij de Kamer voor het notariaat, de tuchtrechter, traden de afgelopen vier jaar ambtenaren van de Belastingdienst op die daartoe niet bevoegd waren.

In een tuchtraad buigt een belastingambtenaar samen met twee notarissen en twee rechters zich over een klacht tegen een notaris.

Maar volgens de eigen regels van de Belastingdienst is niet iedereen binnen de fiscus bevoegd die rol te vervullen. Bijvoorbeeld als diegene werkzaam is bij de Douane of bij de afdeling Toeslagen.

Door reorganisaties binnen de fiscus kwam het voor dat vijf tuchtraadleden plots niet meer bevoegd waren, terwijl ze wel die rol bleven vervullen. In totaal gaat het om 256 zaken die wellicht over moeten.

Help ons helpen!

De Stichting kan alleen werken voor de allerarmsten als u doneert. De verplichte eigen bijdrage zoals vastgesteld door de overheid is voor ruim 3 MILJOEN mensen die op of onder de armoedegrens leven niet te betalen. Deze mensen hebben dus GEEN toegang tot het recht.

Uw donatie kunt u overmaken op nl 51 rabo 0311 3473 12 tnv Stichting Gedondergroep of u kunt lid worden van de stichting en zo deze groep mensen helpen.

Bedankt!

Deel dit bericht:

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.