06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

Nug’s Verenig U

Overheidsgedonder Nieuws Nug’s Verenig U
Nug’s Verenig U

Nieuws

Nug’s Verenig U

Posted By Kim Wittop-Koning

Radar komt met een Radar Extra over 50plussers die geen werk kunnen vinden. Hierin wordt ook het probleem van de Nuggers aan de kaak gesteld.

Een Nugger is iemand die Niet Uitkering Gerechtigd is, dus na de WW of ziektewet GEEN vervolguitkering krijgt zoals bijvoorbeeld bijstand. Redenen daarvoor kunnen divers zijn, een echtgenoot met inkomen, een overwaarde op de woning, een pensioenpot die waarde heeft of andere waardevolle bezittingen zoals erfstukken. Wil of kun je geen afstand doen dan krijg je gewoonweg geen uitkering, ook al betekent het dat je door afstand te doen of bezit ten gelde te maken dat je financieel enorm in zijn achteruit gaat, dan alsnog wordt dit afgedwongen.

Je huis verkopen of je pensioenpot uit laten keren klinkt heel logisch, echter als je, jouw huis verkoopt of je pensioenpot uit laat keren dan blijft er van die verwachte (over)waarde niet zo heel veel meer over als de belastingdienst afgerekend heeft, daarnaast is je inkomen plots gestegen in dat jaar en moet je toeslagen terug gaan betalen. Veelal gaan de maandelijkse lasten enorm omhoog, of je nou een hypotheek hebt van 250 euro of een huur van 750 euro, is een maandelijkse kostenverhoging van 500 euro. Daar is niemand bij gebaat.

Verstandige mensen zeggen, terecht, laat maar, die uitkering kost me meer dan dat het me waard is. Dan ben je dus een Nugger.

Maar Nuggers zijn ook mensen die geen vaste woon of verblijfplaats hebben omdat ze bijvoorbeeld vanwege een huurschuld uit huis gezet zijn. Immers, als je geen woonadres hebt, krijg je ook geen uitkering. Het vervelende is dat je nog wel leeft en mee moet draaien in de maatschappij, maar hoe dan? Dat wordt er niet bij verteld.

Nou ben ik zelf een geval die vrijwillig de uitkering aan de wilgen heb gehangen, je leest het goed. Ik heb besloten dat het voor mij beter is om uit de bijstand te stappen. Ik ben ook een Nugger, alhoewel ik wel uitkering gerechtigd ben. Ik wil het niet, elk idee was nee, elke poging om uit de sociale dienst te komen werd tegen gewerkt. Ik ben 1.5 jaar bezig geweest om met behoud van uitkering (maximaal 3 maanden) toestemming te krijgen voor mijzelf te beginnen. Die toestemming kwam er maar niet. Voor mijn gevoel werd ik simpelweg belemmerd in mijn groei en zelfstandigheid door de regelgeving. Nu ben ik 8 maanden verder en zit ik qua inkomen nog net onder de bijstandsgrens, maar ik heb wel mijn vrijheid. Ik kan doen en laten wat ik wil.

Terug naar de echte Nugger. Tot mijn verbazing is er geen vereniging van Nuggers, er is geen platform, er is geen verzamelplaats, er is geen kenniscentrum, niks. De Nugger is volledig op zichzelf aangewezen, zowel financieel als op alle andere vlakken. Dit moet veranderen en de Verenigde Nuggers is geboren.

Bent u, of kent u een Nugger? 

Like  onze facebookpagina waar we alle nieuws aangaande Nuggers zullen bijhouden, we Nuggers zullen voorzien van juridische weetjes en hoe te handelen als het moeilijk wordt.

Op onze besloten groep op facebook kunt u al uw vragen, opmerkingen en discussie voeren als je Nugger bent, of dreigt te worden.

Laten we ons verenigen! Ook al laat de BV Nederland je in de steek, wij doen dat niet!

Help ons helpen!

De Stichting kan alleen werken voor de allerarmsten als u doneert. De verplichte eigen bijdrage zoals vastgesteld door de overheid is voor ruim 3 MILJOEN mensen die op of onder de armoedegrens leven niet te betalen. Deze mensen hebben dus GEEN toegang tot het recht.

Uw donatie kunt u overmaken op nl 51 rabo 0311 3473 12 tnv Stichting Gedondergroep of u kunt lid worden van de stichting en zo deze groep mensen helpen.

Bedankt!

 

Deel dit bericht:

Tagged , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.