06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

Blondemevrouw legt uit waarom politiek en rechtspraak niet samengaan

Overheidsgedonder Nieuws Blondemevrouw legt uit waarom politiek en rechtspraak niet samengaan
Blondemevrouw legt uit waarom politiek en rechtspraak niet samengaan

Nieuws

Blondemevrouw legt uit waarom politiek en rechtspraak niet samengaan

Posted By Kim Wittop-Koning

Justitie en de rechtbank misbruiken ons rechtssysteem om een politiek statement te maken

Door Blondemevrouw

Wisam Al A. is een islamitische invasiër die verblijft in een AZC in Nederland. In het AZC heeft hij zich uit frustratie volgens de Officier van Justitie bewezen schuldig gemaakt aan brandstichting met behulp van gas, waarbij hij mensenlevens in gevaar heeft gebracht. Alleen omdat door een ander de gaskraan snel is dichtgedraaid, zijn mensenlevens gespaard gebleven.

Ronald M., Danny H., Marco H., Jeroen B. en Raymond S. gooiden uit frustratie twee bierflesjes met een brandbare vloeistof tegen de buitenkant van een moskee. De schade was nihil en niemand raakte gewond, omdat ze bewezen knullig te werk gingen en een ander het vuurtje met de voet kon uittrappen.

Wisam Al A. was gefrustreerd omdat hij in een AZC moet verblijven en zijn eerste asielaanvraag is afgewezen. Ronald, Danny, Marco, Jeroen en Raymond waren gefrustreerd omdat een AZC in hun gemeente zou worden gebouwd en zij zich ernstig zorgen maken over de hoeveelheid potentiële verkrachters en pedofielen die daar zouden komen wonen.

De Officier van Justitie zegt tijdens de rechtszaak dat hij 3 jaar cel kan eisen tegen Wisam Al A., wegens brandstichting, maar dat dit dodelijk is voor zijn asielaanvraag, omdat bij een straf boven 18 maanden geen verblijfsvergunning wordt afgegeven. “Het Openbaar Ministerie gunt Wisam Al A. zijn kans op asiel en eist daarom slechts 1 jaar celstraf, waarvan 5 maanden voorwaardelijk”, zegt de Officier van Justitie.

Tegen Ronald, Danny, Marco en Jeroen was de eis van de Officier van Justitie 4 jaar celstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Hiertoe zijn ze ook door de rechter veroordeeld, wegens een poging tot brandstichting met een terroristisch oogmerk. Vanwege de toevoeging van een terroristisch oogmerk, zijn ze automatisch naar de speciale gevangenis in Vught gebracht. Ze zitten tussen de jihadisten, moslimfundamentalisten en enkele teruggekeerde Syriëgangers, waar ze dagelijks worden bedreigd.

In beide zaken is de rechtspraak politiek gemotiveerd. Voor Wisam Al A. is de straf verminderd vanwege politiek beleid en prioriteiten van Justitie, dat asiel toekennen belangrijker is dan de Nederlandse wet uitvoeren en Nederland beschermen.

Voor Ronald, Danny, Marco en Jeroen is de straf onevenredig zwaar, door niet alleen een te hoge celstraf op te leggen, maar vooral door hen onder het zware detentie-regime te plaatsen tussen de jihadisten en moslimfundamentalisten na zich openlijk tegen hun komst naar Nederland en tegen hun ideologie uit te spreken.

Zij worden als voorbeeld gesteld en onevenredig hard aangepakt door Justitie die zich als een verlengstuk van politiek beleid opstelt.

Tweederde van de naar Islamitische Staat afgereisde jihadisten die weer terugkeren naar Nederland, wordt niet vervolgd. Van de overige eenderde is slechts 20% (3 jihadisten) veroordeeld voor het trainen of strijden in het kalifaat. De meeste Syriëslachters die terugkeren worden dus niet eens vervolgd, terwijl zij degenen zijn die in Vught opgesloten zouden moeten worden.

Maar de politiek gekleurde rechtbank stopt Ronald, Danny, Marco en Jeroen wel in Vught. Het is een grove schande en het heeft niets meer te maken met eerlijke rechtspraak maar alles te maken met een politiek statement.

Ter illustratie:
Fouad B. en Youssef A. hebben twee meisjes van vijftien en zeventien jaar langdurig gedwongen zich te prostitueren. Al hun vrienden mochten de meisjes gratis verkrachten. Andere klanten moesten Fouad en Youssef betalen om de meisjes te verkrachten. Celstraf: 32 maanden waarvan 10 maanden voorwaardelijk.

Mirjam Aberkan werd door haar moeder vermoord door een messteek in haar hart, uit eerwraak, omdat Mirjam te verwesterd was en een niet-islamitisch vriendje zou hebben. De moeder kreeg slechts 3 jaar celstraf, omdat de rechtbank het belangrijk vindt dat zij snel terugkeert naar haar gezin, omdat de kleinste kinderen hun moeder nodig hebben.

Natuurlijk hadden Ronald, Danny, Marco en Jeroen de twee bierflesjes met brandbare vloeistof niet tegen de moskee moeten gooien. Al is hun frustratie te begrijpen en zijn hun zorgen over verkrachtingen en pedofilie aantoonbaar gegrond. Maar zij worden vanwege de politieke visie van justitie onevenredig hard aangepakt.

Harder dan een brandstichter in AZC, harder dan terugkerende jihadisten, harder dan verkrachters en harder dan kindermoordenaars. Niet alleen gestraft met een celstraf, maar extra gestraft door hen tussen jihadisten en moslimfundamentalisten te plaatsen, waar zij tijdens hun celstraf dagelijks moeten vrezen voor hun leven. Verplaats Ronald, Danny, Marco en Jeroen dan in ieder geval op korte termijn naar een reguliere afdeling, met een regulier regime.

Justitie en de rechtbank misbruiken ons rechtssysteem om een politiek statement te maken.

Help ons helpen!

De Stichting kan alleen werken voor de allerarmsten als u doneert. De verplichte eigen bijdrage zoals vastgesteld door de overheid is voor ruim 3 MILJOEN mensen die op of onder de armoedegrens leven niet te betalen. Deze mensen hebben dus GEEN toegang tot het recht.

Uw donatie kunt u overmaken op nl 51 rabo 0311 3473 12 tnv Stichting Gedondergroep of u kunt lid worden van de stichting en zo deze groep mensen helpen.

Bedankt!

Deel dit bericht:

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.