06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

Fraudejager verdedigt verdachte hoofdofficier

Overheidsgedonder Nieuws Fraudejager verdedigt verdachte hoofdofficier
Fraudejager verdedigt verdachte hoofdofficier

Nieuws

Fraudejager verdedigt verdachte hoofdofficier

Posted By Kim Wittop-Koning

24 APR 2017 Bart Mos

Amsterdam – Plaatsvervangend hoofdofficier Vincent L. van het Openbaar Ministerie, verdacht van betaalde seks met een minderjarige, wordt bijgestaan door voormalig fraudejager Robert Hein Broekhuijsen.


Robert Hein Broekhuijsen

Robert Hein Broekhuijsen

Dit wordt bevestigd door advocaat Broekhuijsen. De aanstelling van Broekhuijsen als raadsman van de geschorste hoofdofficier van het functioneel parket is zeer opmerkelijk en pikant, aangezien de advocaat en zijn kantoor geen enkele ervaring hebben met zedenzaken en Broekhuijsen bovendien jarenlang een directe collega van L. was. „Ik zie daar geen enkel probleem in, aangezien ik al ruim vijf jaar weg ben bij het functioneel parket”, reageert Broekhuijsen op vragen van De Telegraaf over zijn nieuwe cliënt.

LEES OOK: Seksrel schokt top OM

Advocaat Broekhuijsen onderhandelde afgelopen jaren met het functioneel parket namens diverse grote ondernemingen die van fraude of corruptie verdacht werden, om zo tot schikkingen te komen en strafvervolging te ontlopen. Het ging daarbij om omvangrijke schikkingen die vaak in de (vele) tientallen miljoenen euro’s liepen. Daarmee ligt mogelijke belangenverstrengeling op de loer, aangezien Broekhuijsen in zijn rol als advocaat kennis zal verwerven over de positie van L. binnen het Openbaar Ministerie, over het parket waar hij als hoofdofficier leiding aan gaf en over de collega’s van L. bij het functioneel parket. Tegelijkertijd staat hij bedrijven bij, namens wie hij onderhandelt over miljoenenschikkingen. Zelf zegt Broekhuijsen echter dat er geen sprake is van belangenverstrengeling. „Ook daar zie ik geen enkel probleem.”

LEES OOK: Van ontucht verdachte officier weer vrij

Broekhuijsen was voorheen fraudeofficier bij het functioneel parket, een soortgelijke functie als L. had na het vertrek van Broekhuijsen bij het OM in 2011. Sindsdien is hij partner bij het in fraude en corruptie gespecialiseerde ’Ivy Advocaten’ en is hij lid van het Hof van discipline van de orde van advocaten.

Help ons helpen!

De Stichting kan alleen werken voor de allerarmsten als u doneert. De verplichte eigen bijdrage zoals vastgesteld door de overheid is voor ruim 3 MILJOEN mensen die op of onder de armoedegrens leven niet te betalen. Deze mensen hebben dus GEEN toegang tot het recht.

Uw donatie kunt u overmaken op nl 51 rabo 0311 3473 12 tnv Stichting Gedondergroep of u kunt lid worden van de stichting en zo deze groep mensen helpen.

Bedankt!


 

Deel dit bericht:

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.