06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

‘Fiscaal aanklager fraudeerde zelf’

Overheidsgedonder Nieuws ‘Fiscaal aanklager fraudeerde zelf’
‘Fiscaal aanklager fraudeerde zelf’

Nieuws

‘Fiscaal aanklager fraudeerde zelf’

Posted By Kim Wittop-Koning

De officier van justitie heeft bij de rechtbank Den Haag vijftien maanden cel geëist tegen de voormalig fraudeaanklager Matthieu van S. uit Soest. De 56-jarige verdachte staat terecht voor onder meer belastingfraude van ongeveer anderhalve ton en valsheid in geschrifte.

Volgens het OM heeft Van S. geprobeerd geld verborgen te houden, zodat zijn ex-vrouw, met wie hij in een vechtscheiding verwikkeld is, niet bij dat geld kon komen. “Met zijn gedrag toont de verdachte minachting voor instanties en personen. Hij wil ten koste van alles en iedereen zijn gelijk halen,” aldus de officier van justitie.

Van S. ontkende fel en in alle toonaarden. “Ik word genaaid, ik vind het een groot gezever.” Volgens hem heeft zijn ex-vrouw de Belastingdienst met ‘verzinsels, leugens en halve waarheden’ op hem af gestuurd.

Ook het OM is volgens hem bezig met een ‘doelbewuste treiteractie’. “Er zijn mensen die hebben gezegd ‘die knakker moet hangen’. En die mensen zitten hoog in de top van het OM. Ik kan het niet bewijzen, maar ik weet dat het zo is.”

Van S. wordt ervan verdacht tussen 2009 en 2011 onder meer te hebben gefraudeerd met zijn inkomstenbelasting, onjuiste facturen te hebben opgesteld en vals opgemaakte bezwaarschriften te hebben verstuurd.

Het onderzoek tegen de voormalig fraudeaanklager begon al in 2012. Dat het zo lang heeft geduurd tot de inhoudelijke behandeling van de zaak, komt volgens de officier van justitie onder meer door de proceshouding van Van S. “De verdachte heeft tientallen brieven gestuurd, klachten ingediend, zonder enige onderbouwing met de beschuldigende vinger naar onder meer het OM gewezen.”

De uitspraak is over twee weken.

Help ons helpen!

De Stichting kan alleen werken voor de allerarmsten als u doneert. De verplichte eigen bijdrage zoals vastgesteld door de overheid is voor ruim 3 MILJOEN mensen die op of onder de armoedegrens leven niet te betalen. Deze mensen hebben dus GEEN toegang tot het recht.

Uw donatie kunt u overmaken op nl 51 rabo 0311 3473 12 tnv Stichting Gedondergroep of u kunt lid worden van de stichting en zo deze groep mensen helpen.

Bedankt!

Deel dit bericht:

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.