06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

Zieke Johan hoeft niet langer in auto te slapen

Overheidsgedonder Nieuws Zieke Johan hoeft niet langer in auto te slapen
Zieke Johan hoeft niet langer in auto te slapen

Nieuws

Zieke Johan hoeft niet langer in auto te slapen

Posted By Kim Wittop-Koning

De doodzieke Johan Willems (39) uit Vlaardingen hoeft niet langer met zijn vrouw en 3-jarige dochtertje in een auto te slapen. De gemeente heeft voor hem en zijn gezin een hotelkamer geregeld.

Johan vreesde tot gisteravond voor een nieuwe nacht in zijn koude auto. Hij zit permanent aan een mobiel zuurstofapparaat omdat hij nog maar een longcapaciteit heeft van minder dan 25 procent. Kou en vocht zijn vreselijk slecht voor hem. Johan kan nauwelijks lopen. Artsen hebben hem opgegeven.

De man is met zijn vrouw Esmeralda (30) en dochter Anouk aan het zwerven geslagen, nadat ze hun koopwoning in het Brabantse Boxtel vorig jaar noodgedwongen moest verkopen. Een huurhuis in deze plaats ketste af en het inwonen bij een schoonzus in Vlaardingen kon na drie maanden niet meer.

,,We leefden nog een paar weken dankzij geld van vrienden en kennissen in een hotel, maar dat was niet meer te betalen. Afgelopen weekend konden we nog bij het Leger des Heils in Rotterdam terecht, maar daar moesten we maandagochtend weer weg.”

 

Noodgedwongen koos het gezin ervoor dan maar in de auto te gaan wonen. Die werd geparkeerd in een straat in de Spijkenisser Maaswijk, waar bewoonster Ieg van Haperen en haar man Marius Oudenaarden (beiden 66) gisterochtend niet wisten wat ze zagen. ,,Ik zag opeens in de auto een man met een zuurstoffles liggen en er was ook een klein meisje bij. Die man kwam vragen of hij stroom kon krijgen, want de accu van zijn zuurstoffles was leeg. Natuurlijk, ik heb die drie direct binnengelaten en koffie en eten aangeboden. Je laat mensen toch niet zo creperen?”

Geert Wilders

Hoewel ze het gezinnetje niet kennen, hielpen de twee bewoners van de Wilhelmina Hofman-Pootstraat driftig mee een oplossing te vinden. Ze stuurden zelfs een bericht naar PVV-leider Geert Wilders, die kort daarna schande sprak van de situatie en beloofde de zaak in de Tweede Kamer aan de orde te stellen.

Esmeralda belde gisteren voor de zoveelste dag diverse instanties met een smeekbede om hulp. Dat leidde tot niets, tot plotseling laat in de middag de gemeente Vlaardingen de helpende hand toestak. Na telefoontjes van het AD over de kwestie drong bij de instanties door dat het gezin niet bij kennissen in Spijkenisse verbleef, zoals bij de gemeente was gemeld. Deze regelde direct een verblijf in het Novotel in Schiedam. ,,We zorgen dat ze daarna begeleid gaan wonen”, belooft een woordvoerster.

Het gezin is opgelucht en superblij. ,,Vooral voor onze dochter en voor Johan is dit fijn. Ik probeerde een slaapplek voor onze dochter te vinden. Want dit wil je je kind niet aandoen”, vertelt Esmeralda. ,,Ook voor Johan was het vreselijk. We gingen eerst een stukje rijden om de auto op te warmen en daarna slapen. Dat hoeft gelukkig niet meer. We zijn reuzeblij. Eindelijk gaan deuren open die lange tijd dichtbleven. Nu hopen we dat er een langdurige oplossing komt.”

bron : AD

Help ons helpen!

De Stichting kan alleen werken voor de allerarmsten als u doneert. De verplichte eigen bijdrage zoals vastgesteld door de overheid is voor ruim 3 MILJOEN mensen die op of onder de armoedegrens leven niet te betalen. Deze mensen hebben dus GEEN toegang tot het recht.

Uw donatie kunt u overmaken op nl 51 rabo 0311 3473 12 tnv Stichting Gedondergroep of u kunt lid worden van de stichting en zo deze groep mensen helpen.

Bedankt!

Deel dit bericht:

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.