085-2735717 info@overheidsgedonder.nl

Werkstraf geëist na beledigen Goudse wijkagente

Overheidsgedonder Nieuws Werkstraf geëist na beledigen Goudse wijkagente
Werkstraf geëist na beledigen Goudse wijkagente

Nieuws

Werkstraf geëist na beledigen Goudse wijkagente

Posted By Kim Wittop-Koning

Het Openbaar Ministerie eist een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier weken tegen een man een wijkagente in Gouda zou hebben beledigd.

 

Na onterechte beschuldigingen van incest zou een 58-jarige Gouwenaar een ‘obsessieve haat  jegens een wijkagente in Gouda ontwikkeld hebben. Maar dat is nog geen excuus om haar beledigende mails te sturen, vindt het Openbaar Ministerie. Het eist een werkstraf van 150 uur tegen de man en een voorwaardelijke celstraf van vier weken.

Bovendien zou hij, uitgezonderd noodsituatie, geen contact meer mogen opnemen met de Goudse politie. Tot tien jaar geleden leidde de Gouwenaar een normaal leven. Dat alles veranderde toen hij beschuldigd werd van incest. Hij verloor zijn werk, de buurt kotste hem uit en zijn zoon werd uit huis geplaatst. Later bleek dat de beschuldigingen van misbruik nergens op sloegen.

Volgens de Gouwenaar zat zijn buurvrouw in het complot tegen hem. De wijkagente zou haar kant gekozen hebben. Daarom stuurde hij vorig jaar, via de website van de politie, verschillende mailtjes waarin hij de agente onder meer beschuldigde van een lesbische relatie met de buurvrouw. ,,Zielige sloerie, wie denk je wel niet dat je bent”, luidde een van de verzonden boodschappen.

De Gouwenaar vertelde de Haagse rechtbank vrijdag dat hij geen steun van de wijkagente kreeg toen hij in de buurt bedreigd werd. ,,Ze heeft me geen moment geholpen.” Hij was er daardoor van overtuigd dat de wijkagente iets had met zijn buurvrouw. ,,Er is sprake van een obsessieve haat van mijnheer jegens de politie Gouda en de wijkagente in het bijzonder”, zei de officier van justitie . De officier gaf toe dat de onterechte verdenking van misbruik ‘hele ingrijpende gevolgen’ had voor de Gouwenaar. Maar met zijn mailtjes aan de wijkagente was hij toch te ver gegaan.

De advocaat van de Gouwenaar vertelde dat vooral de uithuisplaatsing van zijn zoon, naar aanleiding van de onterechte incestbeschuldigingen, dramatische gevolgen had. De zoon zou in de pleegzorg wél misbruikt zijn. ,,Mijn cliënt kreeg een getraumatiseerd kind terug.” De Gouwenaar zelf zei dat hij door alle toestanden overweegt om in Syrië tegen IS te gaan vechten. Dat werd hem door de rechtbank afgeraden.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak over zijn beledigingen aan het adres van de wijkagente.

bron: AD

Help ons helpen!

De Stichting kan alleen werken voor de allerarmsten als u doneert. De verplichte eigen bijdrage zoals vastgesteld door de overheid is voor ruim 3 MILJOEN mensen die op of onder de armoedegrens leven niet te betalen. Deze mensen hebben dus GEEN toegang tot het recht.

Uw donatie kunt u overmaken op nl 51 rabo 0311 3473 12 tnv Stichting Gedondergroep of u kunt lid worden van de stichting en zo deze groep mensen helpen.

Bedankt!

Deel dit bericht:

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.