085-2735717 info@overheidsgedonder.nl

Jeugdbendes kosten samenleving miljoenen

Overheidsgedonder Nieuws Jeugdbendes kosten samenleving miljoenen
Jeugdbendes kosten samenleving miljoenen

Nieuws

Jeugdbendes kosten samenleving miljoenen

Posted By Kim Wittop-Koning

AMSTERDAM – Jeugdbendes kosten de samenleving per jaar vele miljoenen euro’s. Dat blijkt uit het onderzoek ‘kostbare vriendschappen’ in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie. In 2014 waren er in Nederland bijna tweehonderd van dit soort groepen.

Omdat gemeenten inzicht willen in de kosten die jeugdgroepen veroorzaken, is dit voor het eerst in kaart gebracht. Volgens het onderzoek kost een groep jonge criminelen gemiddeld zo’n 1,9 miljoen op jaarbasis. Het gaat daarbij om kosten door overlast, criminaliteit en onveiligheidsgevoelens en bestraffing van verdachten/daders. Ook maken deze jongeren vaak hun school niet af.

Volgens het ministerie blijkt dat de samenwerking tussen alle partijen die betrokken zijn bij de aanpak van jeugdbendes essentieel is. Er zijn verder geen maatregelen genomen naar aanleiding van het onderzoek omdat er al veel wordt geïnvesteerd in de aanpak.

Dat deze aanpak weinig succes heeft blijkt in de groei van de activiteiten van deze groepen.

Help ons helpen!

De Stichting kan alleen werken voor de allerarmsten als u doneert. De verplichte eigen bijdrage zoals vastgesteld door de overheid is voor ruim 3 MILJOEN mensen die op of onder de armoedegrens leven niet te betalen. Deze mensen hebben dus GEEN toegang tot het recht.

Uw donatie kunt u overmaken op nl 51 rabo 0311 3473 12 tnv Stichting Gedondergroep of u kunt lid worden van de stichting en zo deze groep mensen helpen.

Bedankt!

Deel dit bericht:

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.