06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

Deventenaren in problemen door beslag op uitkering

Overheidsgedonder Nieuws Deventenaren in problemen door beslag op uitkering
Deventenaren in problemen door beslag op uitkering

Nieuws

Deventenaren in problemen door beslag op uitkering

Posted By Kim Wittop-Koning

DEVENTER – Een onbekend aantal Deventenaren met een uitkering komt verder in de problemen omdat er te hoog bedrag aan beslag wordt gelegd door schuldeisers op het inkomen. Dat stelt Deventer Sociaal. De partij wil dat de gemeente ingrijpt.

Fractieleidster Kitty Schmidt weet niet exact hoeveel mensen in de problemen zitten. ,,We krijgen meerdere signalen, er speelt iets. Er zijn situaties waar tot 500 euro beslag wordt gelegd, meer dan de helft van de uitkering’’, zegt Schmidt.

Rijksbeleid
Volgens Schmidt is de oorzaak gewijzigd rijksbeleid, nu in eerste instantie schuldeisers of mensen waarbij beslag wordt gelegd zelf moeten berekenen wat de beslagvrije voet is. ,,Schuldeisers berekenen teveel, maar ook mensen als ze het zelf uitrekenen, ze komen er niet uit. Ook als je thuis bent in de materie is het knetteringewikkeld.’’ Volgens haar speelt het probleem ook bij gemeenten, DUWO en Belastingsdienst in de rol van schuldeiser.

Alternatief
De situatie naderhand repareren is te laat. Betalingsproblemen zijn (verder) toegenomen, vaste lasten betalen lukt niet meer. ,,Wij willen dat de gemeente die toets op de beslagvrije voet doet.’’ Deventer Sociaal dient woensdagavond een voorstel in de gemeenteraad in.

bron: http://www.destentor.nl/deventer/deventenaren-in-problemen-door-beslag-op-uitkering~a615435f/

Help ons helpen!

De Stichting kan alleen werken voor de allerarmsten als u doneert. De verplichte eigen bijdrage zoals vastgesteld door de overheid is voor ruim 3 MILJOEN mensen die op of onder de armoedegrens leven niet te betalen. Deze mensen hebben dus GEEN toegang tot het recht.

Uw donatie kunt u overmaken op nl 51 rabo 0311 3473 12 tnv Stichting Gedondergroep of u kunt lid worden van de stichting en zo deze groep mensen helpen.

Bedankt!

Deel dit bericht:

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.