085-2735717 info@overheidsgedonder.nl

Voormalig IMF-hoofd Rato krijgt 4,5 jaar cel wegens verduistering

Overheidsgedonder Nieuws Voormalig IMF-hoofd Rato krijgt 4,5 jaar cel wegens verduistering
Voormalig IMF-hoofd Rato krijgt 4,5 jaar cel wegens verduistering

Nieuws

Voormalig IMF-hoofd Rato krijgt 4,5 jaar cel wegens verduistering

Posted By Kim Wittop-Koning

Een Spaanse rechtbank heeft donderdag Rodrigo Rato, oud-minister van Financiën en het voormalig hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), veroordeeld tot 4,5 jaar cel wegens verduistering.

AFP meldt dat Rato creditcards van zijn toenmalige werkgever, de Spaanse bank Bankia, gebruikte voor persoonlijke uitgaven. Dat was na zijn tijd bij het IMF, waar hij tussen 2004 en 2007 werkte als directeur. Rota ontkende alle aantijgingen.

Hij stond terecht samen met vierenzestig andere (oud-)medewerkers van Bankia en moederbedrijf Caja Madrid. De oud-voorzitter van Caja Madrid, Miguel Blesa, kreeg een celstraf van zes jaar opgelegd.

Help ons helpen!

De Stichting kan alleen werken voor de allerarmsten als u doneert. De verplichte eigen bijdrage zoals vastgesteld door de overheid is voor ruim 3 MILJOEN mensen die op of onder de armoedegrens leven niet te betalen. Deze mensen hebben dus GEEN toegang tot het recht.

Uw donatie kunt u overmaken op nl 51 rabo 0311 3473 12 tnv Stichting Gedondergroep of u kunt lid worden van de stichting en zo deze groep mensen helpen.

Bedankt!

Deel dit bericht:

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.