085-2735717 info@overheidsgedonder.nl

Kritiek op Aboutaleb vanwege ‘Palestijns congres van terreurverheerlijkers’

Overheidsgedonder Nieuws Kritiek op Aboutaleb vanwege ‘Palestijns congres van terreurverheerlijkers’
Kritiek op Aboutaleb vanwege ‘Palestijns congres van terreurverheerlijkers’

Nieuws

Kritiek op Aboutaleb vanwege ‘Palestijns congres van terreurverheerlijkers’

Posted By Kim Wittop-Koning

Burgemeester Ahmed Aboutaleb wordt bekritiseerd door Rotterdamse raadsleden omdat hij een evenement weigert te verbieden dat wordt georganiseerd door een omstreden Palestijnse organisatie. Op 15 april wordt het evenement Palestinians in Europe georganiseerd door een organisatie die banden zou hebben met Hamas.

‘Het is mij niet toegestaan censuur toe te passen,’ zegt Aboutaleb (PvdA). ‘Ook een zure en onaangename boodschap moet ruimte krijgen.’ Overigens worden wel maatregelen genomen: tijdens het evenement in het congresgebouw De Doelen zitten vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie, die zullen controleren of er strafbare uitlatingen worden gedaan.

‘Evenement van geweld- en terreurverheerlijkers’

Tijdens de raadsvergadering haalden raadsleden van Leefbaar Rotterdam uit naar de burgemeester. Tanya Hoogwerf noemt de organisatoren van Palestinian Return Centre, dat het evenement organiseert, ‘geweld- en terreurverheerlijkers’. ‘Gaan we als Rotterdam de rode loper uitgooien voor een organisatie die antisemitisch geweld verheerlijkt?’ vraagt het raadslid.

Palestinian Return Centre (PRC) zou gelieerd zijn aan terreurorganisatie Hamas. De organisatie zelf staat op terreurlijsten van Israël en de Verenigde Staten. Ook zou een van de sprekers tijdens het evenement Hamas-lid zijn.

Hoogwerf staat hoog op de lijst van Voor Nederland (VNL): de politicus is door de rechtse partij op de vierde plaats gezet. Omdat Aboutaleb het evenement gewoon wil laten doorgaan, neemt VNL stappen op landelijk niveau. De partij stelt Kamervragen aan de minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) en Stef Blok (VVD), de plaatsvervangende minister van Veiligheid en Justitie.

Kamervragen

De ministers wordt gevraagd of ze van mening zijn dat groepen als Hamas geweerd dienen te worden. ‘In hoeverre bent u van mening de boodschap van Hamas en die van haar vertakkingen, een boodschap is van geweld en terreur en daarom de integratie in Nederland maximaal zal tegenwerken?’ vragen VNL-Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren.

‘Bent u bereid de Rotterdamse burgemeester te informeren over de relatie tussen PRC en Hamas, hem te wijzen op het gevaar van de betreffende conferentie en hem te manen de conferentie alsnog tegen te houden?’

 

bron: http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2017/02/kritiek-op-aboutaleb-vanwege-palestijns-congres-van-terreurverheerlijkers-459211/?cmpid=NLC%7Cels_27feb17%7C2017-02-27&utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term&utm_content&utm_campaign=els_27feb17

Help ons helpen!

De Stichting kan alleen werken voor de allerarmsten als u doneert. De verplichte eigen bijdrage zoals vastgesteld door de overheid is voor ruim 3 MILJOEN mensen die op of onder de armoedegrens leven niet te betalen. Deze mensen hebben dus GEEN toegang tot het recht.

Uw donatie kunt u overmaken op nl 51 rabo 0311 3473 12 tnv Stichting Gedondergroep of u kunt lid worden van de stichting en zo deze groep mensen helpen.

Bedankt!

Deel dit bericht:

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.