06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

Belastingdienst kan door reorganisatie werk niet goed doen’

Overheidsgedonder Nieuws Belastingdienst kan door reorganisatie werk niet goed doen’
Belastingdienst kan door reorganisatie werk niet goed doen’

Nieuws

Belastingdienst kan door reorganisatie werk niet goed doen’

Posted By Kim Wittop-Koning

Voorzitter Erik Rutten van de Vakbond van Hoge ambtenaren bij Financiën (VHMF) stelt in een brandbrief aan de Tweede Kamer dat de belastingdienst in de komende jaren haar werk niet naar behoren kan doen.

De bond vreest dat het aantal medewerkers de komende jaren nog verder terugvalt, van 30.000 naar 23.000 medewerkers. DIt zijn duizenden banen meer dan waar het ministerie van Financiën nu op rekent.

Door deze grote terugval in medewerkers is de dienst bang dat het ‘belastingmoraal’ van de Nederlandse burgers nog verder onder druk komt te staan.

De ambtenaren van het ministerie van Financiën maken zich zorgen over deze ontwikkelingen, die leiden tot “grote onrust” binnen de dienst.

Waanzin ten top
De dienst is onder streng toezicht geplaatst nadat de reorganisatie volledig uit de hand is gelopen. De ambtenaren vrezen dat door de strikte regels nog meer medewerkers weg moeten. Door de reorganisatie was al een daling van 30.000 naar 26.500 voorzien.

SP-Kamerlid Farshad Bashir, die dinsdag op de brandbrief van de ambtenaren reageerde, noemt het schrappen van nog eens duizenden banen “de waanzin ten top’” Volgens de ambtenaren speelt de politiek met vuur. Zij wijzen erop dat de Belastingdienst als enige overheidsinstantie geld ‘binnensleept’.

Deel dit bericht:

Tagged

Comments are closed.