06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

‘Schuldhulp gemeente bepaald niet vlekkeloos’

Overheidsgedonder Nieuws ‘Schuldhulp gemeente bepaald niet vlekkeloos’
‘Schuldhulp gemeente bepaald niet vlekkeloos’

Nieuws

‘Schuldhulp gemeente bepaald niet vlekkeloos’

Posted By Kim Wittop-Koning

Veel mensen met problematische schulden krijgen geen hulp. Gemeenten weten hen niet te bereiken en als dat wel gebeurt, hebben de gemeenten lang niet altijd genoeg kennis in huis om goed te kunnen helpen. Ook stemmen schuldeisers van verschillende overheden hun aanpak niet met elkaar af.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Tilburgse hoogleraar bestuurskunde Roel in ’t Veld op verzoek van het kabinet.

Mensen met schulden vragen vaak pas laat of helemaal niet om hulp, deels uit schaamte, maar vaak ook omdat gemeenten sommige schuldenaren al bij voorbaat uitsluiten van hulpverlening, zoals mensen met een eigen huis. Het hulpverleningstraject verloopt vervolgens traag, waardoor vaak nog meer schuld wordt opgebouwd, aldus In ’t Veld.

De hoogleraar doet een aantal aanbevelingen, waaronder het wegnemen van obstakels voor schuldhulpverlening, het verhogen van de kwaliteit van de hulpverleners en een verbod op het doorverkopen van schulden aan ‘loan sharks’, die geld uitlenen tegen een woekerrente.

lid-worden van overheidsgedonder en zo een jaar lang alle ondersteuning krijgen die u nodig heeft voor uw zaak

Helpt u Overheidsgedonder mensen helpen? U kunt een donatie overmaken op rekening NL 51 RABO 0311 3473 12 ten name van Stichting Gedondergroep of klik hier: donatie-5-euro/

Meepraten kan op ons FORUM

 

Deel dit bericht:

Tagged

Comments are closed.