06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

Gemeentelijke Kredietbank Rotterdam rekent ‘woekerrentes

Overheidsgedonder Nieuws Gemeentelijke Kredietbank Rotterdam rekent ‘woekerrentes
Gemeentelijke Kredietbank Rotterdam rekent ‘woekerrentes

Nieuws

Gemeentelijke Kredietbank Rotterdam rekent ‘woekerrentes

Posted By Kim Wittop-Koning

De gemeentelijke Kredietbank Rotterdam rekent ‘woekerrentes’ bij leningen aan mensen die nergens anders terecht kunnen. Dat vindt althans de ChristenUnie-SGP, die aandringt op een lagere rente.
De kredietbank verstrekt leningen aan Rotterdammers die door omstandigheden nergens anders aan krediet kunnen komen. Daar hangt wel een fors prijskaartje aan: over de leningen moeten volgens de partij 12 procent rente worden betaald.

“12 procent is ongeveer de top van de commerciële markt”, vindt raadslid Setkin Sies van de christelijke partij. Hij vindt dat de gemeente geen winst zou mogen maken op leningen aan kwetsbare Rotterdammers.

Noodzakelijke aankopen
De kredietbank verstrekt leningen zodat iedere Rotterdammer in staat is om noodzakelijke aankopen te doen, zoals bijvoorbeeld een bed of een bank. Sies vreest echter dat de ‘torenhoge’ rente mensen alleen maar verder in de problemen brengt.

Sies vermoedt dat de rente zo hoog is, omdat niet alle Rotterdammers de lening kunnen terugbetalen. “Maar dat betekent dat je mensen met een zwakke financiële positie die wel terugbetalen, laat opdraaien voor mensen die niet terugbetalen.”

Het is nog onduidelijk hoeveel mensen een lening hebben afgesloten bij de kredietbank van de gemeente. “Dat heeft de wethouder ons nog niet kunnen vertellen”, zegt Sies. Hij is van plan donderdag een motie in te dienen om de rente omlaag te krijgen.

lid-worden van overheidsgedonder en zo een jaar lang alle ondersteuning krijgen die u nodig heeft voor uw zaak

Helpt u Overheidsgedonder mensen helpen? U kunt een donatie overmaken op rekening NL 51 RABO 0311 3473 12 ten name van Stichting Gedondergroep of klik hier: donatie-5-euro/

Meepraten kan op ons FORUM

Deel dit bericht:

Tagged ,

Comments are closed.