06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

In de schulden door aankopen van je (ex) partner, soms kan je er wat aan doen.

Overheidsgedonder Nieuws In de schulden door aankopen van je (ex) partner, soms kan je er wat aan doen.
In de schulden door aankopen van je (ex) partner, soms kan je er wat aan doen.

Nieuws

In de schulden door aankopen van je (ex) partner, soms kan je er wat aan doen.

Posted By Kim Wittop-Koning

Iedereen in een relatie kent het wel, uitgaven van de partner waar je helemaal niet blij mee bent om de simpele reden dat jullie je dit eigenlijk niet kunnen veroorloven, eigenlijk wil je dat je partner het terugbrengt. Hoe regel je dat dan en wat mag je wel en wat mag je niet? Hoe kan jij die aankoop ongedaan maken? Is je relatie over, dan is het belangrijk om te weten dat je tot drie jaar terug dit soort overeenkomsten nietig kan laten verklaren.

Direct betaald of koop op afbetaling?
De manier van betaling is van belang, in principe kan jouw partner prima beslissen wat die kopen wil. Maar als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, kun je niet altijd zomaar alles aanschaffen zonder dat je jouw partner daar financieel mee belast. In de wet is namelijk vastgelegd dat je partner voor het kopen van producten op afbetaling jouw toestemming nodig heeft. Bij een koop met betaling in termijnen of huurkoop heeft jouw partner jouw toestemming nodig omdat je pas eigenaar van het product wordt als je alles afbetaald hebt, ook de rente! Heeft je partner ineens betaald dan heeft die jouw toestemming niet nodig.

Als jouw partner een product heeft gekocht op afbetaling en zonder jouw toestemming dan is de overeenkomst niet geldig. Je kunt een brief sturen aan de verkoper met daarin de mededeling dat de overeenkomst wordt vernietigd. Het gevolg is dat de overeenkomst ongeldig is en juridisch gezien eigenlijk nooit heeft bestaan. Alles moet worden teruggedraaid, wat betekent dat je de aankoop moet terugbrengen en dat je de reeds betaalde koopprijs kan terugvorderen. Alleen jij hebt deze bevoegdheid, niet je partner. Vanaf het moment dat je erachter komt dat je partner een product zonder je toestemming heeft gekocht op afbetaling, heb je drie jaar de tijd om de overeenkomst te vernietigen.

Bij aankopen van je partner waarbij getekend moet worden is het ontbreken van jouw handtekening voldoende om aan te tonen dat je geen toestemming hebt verleend. Dit geldt ook voor dure aankopen zoals auto’s en dergelijke.

lid-worden van overheidsgedonder en zo een jaar lang alle ondersteuning krijgen die u nodig heeft voor uw zaak

Helpt u Overheidsgedonder mensen helpen? U kunt een donatie overmaken op rekening NL 51 RABO 0311 3473 12 ten name van Stichting Gedondergroep of klik hier: donatie-5-euro/

Meepraten kan op ons FORUM

Deel dit bericht:

Tagged ,

Comments are closed.