06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

Twee deurwaarders van kantoor BSR met onmiddelijke ingang geschorst

Overheidsgedonder Nieuws Twee deurwaarders van kantoor BSR met onmiddelijke ingang geschorst
Twee deurwaarders van kantoor BSR met onmiddelijke ingang geschorst

Nieuws

Twee deurwaarders van kantoor BSR met onmiddelijke ingang geschorst

Posted By Kim Wittop-Koning

Den Haag – Het gerenommeerde incasso- en gerechtsdeurwaarderskantoor BSR, met vestigingen in Den Haag en Rotterdam, is in paniek nu de twee deurwaarders van het bedrijf met onmiddellijke ingang zijn geschorst wegens wantoestanden.

Deurwaarders moeten het geïncasseerde geld bewaren op een speciaal daarvoor ingestelde rekening om later tot uitkering over te gaan richting de opdrachtgever. Ondanks dat hier geld op binnen komt van schuldenaren blijkt de rekening nagenoeg leeg.

BSR incasseert onder andere niet betaalde verkeersboetes, achterstallige premies voor zorgverzekeraars en openstaande rekeningen voor grote telecom- en thuiswinkelbedrijven.

De twee geschorste deurwaarders Thomas Stolker en Robert van Hemert staan twee onderzoeken te wachten een intern onderzoek en een extern onderzoek.

De schorsing voor een half jaar komt na een klacht van toezichthouder BFT, waar gerechtsdeurwaarders elk kwartaal hun boekhouding moeten laten controleren. Het BFT kan echter in verband met zijn wettelijke taak geen nadere uitleg geven over de achtergronden, aldus een woordvoerder.

Het is wel vreemd dat de twee mannen al geschorst zijn voordat de klacht inhoudelijk is behandeld door de tuchtrechter voor Gerechtsdeurwaarders. „Dat zegt iets over de urgentie van de zaak. Zoiets gebeurt zelden”, weet een ingewijde. Wel is er inmiddels een waarnemer op het kantoor aangewezen, die per brief aan opdrachtgevers van BSR heeft laten weten dat er sprake is van een ’substantieel bewaringstekort’ en dat het saldo ontoereikend is om betalingen te doen. „De twee zijn hoofdelijk aansprakelijk voor het tekort en ze zijn druk doende met aanzuiveren, heb ik begrepen”, zegt waarnemer Jongejan. In het uiterste geval draait de belastingbetaler op voor het resterende tekort.

Het komt de laatste jaren steeds vaker voor dat deurwaarders (tijdelijk) uit hun functie worden gezet. Veel deurwaarderskantoren hebben het momenteel financieel zwaar. Maar liefst de helft van de kantoren zou niet aan de solvabiliteitseisen voldoen.

Het aantal rechterlijke vonnissen dat deurwaarders moeten uitvoeren, door bijvoorbeeld beslag te leggen bij een schuldenaar, is afgelopen jaren drastisch teruggelopen doordat schuldeisers wegens gestegen griffierechten afzien van een gang naar de rechter. Bij schulden tot zo’n vijfhonderd honderd euro loont het nauwelijks nog de moeite om naar de rechter te stappen.

lid-worden van overheidsgedonder en zo een jaar lang alle ondersteuning krijgen die u nodig heeft voor uw zaak

Helpt u Overheidsgedonder mensen helpen? U kunt een donatie overmaken op rekening NL 51 RABO 0311 3473 12 ten name van Stichting Gedondergroep of klik hier: donatie-5-euro/

Meepraten kan op ons FORUM

Deel dit bericht:

Tagged , ,

Comments are closed.