06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

Deurwaarders slepen CJIB voor de rechter

Overheidsgedonder Nieuws Deurwaarders slepen CJIB voor de rechter
Deurwaarders slepen CJIB voor de rechter

Nieuws

Deurwaarders slepen CJIB voor de rechter

Posted By Kim Wittop-Koning

Deurwaarders van zeventien kantoren slepen het CJIB opnieuw voor de rechter. Ze vinden dat een grote aanbesteding van het rijksincassobureau oneerlijk verloopt.

Voor deurwaarderskantoren staat er veel op het spel. Het CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau) is hun grootste opdrachtgever. De aanbesteding draait om tienduizenden openstaande facturen per jaar van ondermeer onderwijsorganisatie DUO, uitkeringsorganisatie UWV en Zorginstituut Nederland.

Soap
De aanbesteding van het CJIB begint op een soap te lijken. Twee eerdere aanbestedingsrondes werden onderuit gehaald door de deurwaarders. De derde poging stevent nu af op een rechtszaak, die op 22 december dient.

Zeventien kantoren klagen dat in deze opzet grote deurwaarderskantoren worden voorgetrokken. Waar een klein kantoor zich slechts één keer op een deelopdracht kan inschrijven, kunnen grote kantoren dat met meerdere dochterondernemingen doen. Daardoor maken zij veel meer kans de aanbesteding binnen te slepen.

Lid worden van overheidsgedonder en zo een jaar lang alle ondersteuning krijgen die u nodig heeft voor uw zaak https://www.overheidsgedonder.nl/lid-worden/

Helpt u Overheidsgedonder mensen helpen? U kunt een donatie overmaken op rekening NL 51 RABO 0311 3473 12 ten name van Stichting Gedondergroep of klik hier: https://www.overheidsgedonder.nl/product/donatie-5-euro/

Praat hier mee

 

Deel dit bericht:

Tagged , ,

Comments are closed.