085-2735717 info@overheidsgedonder.nl

Kamer praat over vereenvoudiging hoger beroep in bestuursrecht

Overheidsgedonder Nieuws Kamer praat over vereenvoudiging hoger beroep in bestuursrecht
Kamer praat over vereenvoudiging hoger beroep in bestuursrecht

Nieuws

Kamer praat over vereenvoudiging hoger beroep in bestuursrecht

Posted By Kim Wittop-Koning

Kamer praat over wetsvoorstel bestuursrecht in hoger beroep

Geplaatst op 5 Okt 2016 om 18:29 door Redactie van Rechtennieuws.nl

De Tweede Kamer praat morgen (donderdag 6 oktober, vanaf 18.30 uur) over de vereenvoudiging van bestuursrechtspraak in hoogste instantie. Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, roept de Kamer op tegelijkertijd met het wetsvoorstel ook de personele consequenties van de operatie goed te regelen.

Volgens het wetsvoorstel worden de Centrale Raad van Beroep (CRvB; sociale zekerheids- en ambtenarenrecht) en het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb; sociaaleconomisch bestuursrecht) opgeheven. De zaken die nu worden gedaan door de CRvB gaan volgens het voorstel naar de gerechtshoven, de zaken die door het CBb worden behandeld gaan naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

lees hier verder: https://www.overheidsgedonder.nl/forum/viewtopic.php?f=47&t=63

Deel dit bericht:

Comments are closed.