085-2735717 info@overheidsgedonder.nl

Afbreukrisico bij gezamenlijk optreden van politie en Belastingdienst tegen hennepteelt

Overheidsgedonder Nieuws Afbreukrisico bij gezamenlijk optreden van politie en Belastingdienst tegen hennepteelt
Afbreukrisico bij gezamenlijk optreden van politie en Belastingdienst tegen hennepteelt

Nieuws

Afbreukrisico bij gezamenlijk optreden van politie en Belastingdienst tegen hennepteelt

Posted By Kim Wittop-Koning

Op 4 augustus 2016 honoreerde het Hof ’s-Hertogenbosch1 een bewijsuitsluitingsverweer van de verdediging en sprak een verdachte vrij van hennepteelt, diefstal van stroom en uitkeringsfraude. De verdediging richtte zijn pijlen voornamelijk op de door de politie en de Belastingdienst gekozen vorm van samenwerking bij de ontmanteling van een hennepkwekerij. Het hof was met de verdediging van mening dat de belastingambtenaren de woning van verdachte niet hadden mogen betreden en ter plaatse geen onderzoek hadden mogen instellen.

Deze zaak leert dat aan de samenwerking tussen de politie en de Belastingdienst bij de aanpak van hennepteelt afbreukrisico’s kleven. Het oordeel van het hof verdient aandacht van de handhavers, die in hun strijd tegen de hennepteelt soms belangrijke rechtsregels uit het oog dreigen te verliezen.

Lees hier verder: https://www.overheidsgedonder.nl/forum/viewtopic.php?f=47&t=55

Deel dit bericht:

Comments are closed.