06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

Wetsvoorstel maakt berekening bestaansminimum niet makkelijker

Overheidsgedonder Nieuws Wetsvoorstel maakt berekening bestaansminimum niet makkelijker
Wetsvoorstel maakt berekening bestaansminimum niet makkelijker

Nieuws

Wetsvoorstel maakt berekening bestaansminimum niet makkelijker

Posted By Kim Wittop-Koning

Een wetswijziging waarmee het kabinet mensen met schulden wil beschermen bij beslaglegging, schiet zijn doel voorbij. Dat stelt de Raad voor de rechtspraak in een advies (pdf, 55 KB) over een voorstel voor vereenvoudiging van de zogeheten beslagvrije voet. De berekening van dat bedrag, waar schuldeisers niet aan mogen komen, blijft na deze wetswijziging ingewikkeld. Dat geldt ook voor controle daarop door de rechter.
Beslag

Wie te maken krijgt met beslaglegging op het inkomen vanwege uitstaande schulden, mag een basisbedrag houden om van te leven. Die zogeheten beslagvrije voet is wettelijk vastgelegd, maar het blijkt in individuele gevallen moeilijk te zijn om de hoogte van dat bedrag vast te stellen. Schuldenaren moeten daarvoor zelf veel informatie aandragen. Dat is vaak geen eenvoudige klus. Het gevolg is dat de beslagvrije voet in veel gevallen te laag wordt ingeschat. Daardoor leven 10.000den onder het bestaansminimum, aldus het kabinet.
Wetsvoorstel

lees hier verder: https://www.overheidsgedonder.nl/forum/viewtopic.php?f=47&t=40

 

Deel dit bericht:

Comments are closed.