06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

Oplichtende bewindvoerder per direct ontslagen

Overheidsgedonder Nieuws Oplichtende bewindvoerder per direct ontslagen
Oplichtende bewindvoerder per direct ontslagen

Nieuws

Oplichtende bewindvoerder per direct ontslagen

Posted By ZdminZZZ

Zutphen, 24 augustus 2016

De bewindvoerder die volgens een bericht in verschillende media vanmorgen (24 augustus 2016) haar cliënten heeft opgelicht, is door de rechtbank Gelderland op 23 december 2015 per direct ontslagen.

Het ontslag betrof alle 16 zaken waarin de vrouw door de rechtbank was benoemd. Alle betrokkenen zijn toen direct ingelicht door de rechtbank. Ook is toen meteen voor alle 16 personen een andere bewindvoerder benoemd. In een geval als dit is het aan de opvolgend bewindvoerder om te beoordelen of de betrokkenen schade hebben geleden.
Het is de taak van de kantonrechter om bewindvoerders te benoemen als mensen om de een of andere reden niet meer zelf hun geld kunnen of mogen beheren. Eenmaal in functie, worden bewindvoerders ook door de rechter gecontroleerd.
Sterke toename

Het aantal burgers dat onder een vorm van beschermingsbewind staat in plaats van een schuldsaneringstraject in te gaan, neemt al jaren sterk toe. De wet biedt daartoe sinds januari 2013 expliciet de mogelijkheid.

https://www.overheidsgedonder.nl/forum/viewtopic.php?f=47&t=29

Deel dit bericht:

Written by ZdminZZZ

Comments are closed.