06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

Hoe kan een deurwaarder €570 vragen om €76 te innen?

Overheidsgedonder Nieuws Hoe kan een deurwaarder €570 vragen om €76 te innen?
Hoe kan een deurwaarder €570 vragen om €76 te innen?

Nieuws

Hoe kan een deurwaarder €570 vragen om €76 te innen?

Posted By ZdminZZZ

Wie een correcte rekening krijgt, moet die tijdig betalen. Dat lijkt een enorme open deur, maar de opvattingen op dit gebied lijken wat aan het schuiven te zijn. Zo is er op dit moment wetgeving in de maak die het mogelijk maakt een algemeen uitstel van betaling voor een half jaar te krijgen in gevallen waarin mensen zo diep in de schulden zijn geraakt, dat zij niet meer (volledig of tijdig) kunnen betalen.

Als je niet tijdig betaalt, kan rente in rekening worden gebracht. Ook redelijke kosten die een schuldeiser heeft moeten maken, komen indien de schuldenaar in verzuim is voor vergoeding in aanmerking. Dat is op zich allemaal heel terecht.

Er is, om uitwassen op dat gebied te bestrijden, sinds 2012 een wet die de hoogte van de buitengerechtelijke incassokosten regelt: het moet gaan om redelijke kosten en het moet redelijk zijn dat de schuldeiser die kosten heeft gemaakt. Het maakt niet uit hoe je ze noemt, onderzoekskosten, administratiekosten, dossieraanmaak en ga zo maar door, ze vallen allemaal onder buitengerechtelijke incassokosten en zijn dus gelimiteerd. Saillant detail: deze wet is in de Tweede Kamer min of meer gelijktijdig behandeld met de bepaling dat het CJIB gerechtigd is bij een boete, zónder dat de schuldenaar in verzuim is, meteen administratiekosten in rekening te brengen…. Lees verder, klik hier

Bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2016/06/08/10454-a1480920

Deel dit bericht:

Written by ZdminZZZ

Comments are closed.