06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

“Doe maar normaal”: hoe overtuig je de rechter?

Overheidsgedonder Nieuws “Doe maar normaal”: hoe overtuig je de rechter?
“Doe maar normaal”: hoe overtuig je de rechter?

Nieuws

“Doe maar normaal”: hoe overtuig je de rechter?

Posted By ZdminZZZ

Taal is ontzettend belangrijk in het recht. De inhoud is beslissend, maar taal is onmisbaar om die overtuigend over te brengen. Dat is ook de taak van een advocaat die een procedure voert bij de rechter. Het gaat om communicatie: de advocaat zendt een boodschap uit die de rechter moet ontvangen. De advocaat wil met die boodschap iets teweeg brengen bij de rechter. Wil die rechter overtuigen. Om als advocaat daarin effectief te zijn, is het heel nuttig je te verplaatsen in de persoon van de rechter. Stel je voor dat je zelf dit betoog zou lezen of beluisteren, zou je je daar dan door laten overtuigen? Op het forum kan je hierover discusseren.

http://www.overheidsgedonder.nl/forum/viewtopic.php?f=47&t=17

Deel dit bericht:

Written by ZdminZZZ

Comments are closed.