06-51521747 info@overheidsgedonder.nl

College B&W zegt samenwerking participatiegroep minima op

Overheidsgedonder Nieuws College B&W zegt samenwerking participatiegroep minima op

Nieuws

College B&W zegt samenwerking participatiegroep minima op

Posted By ZdminZZZ

Het college van Burgermeester en wethouders van de gemeente Amstelveen heeft met onmiddellijke ingang een besluit genomen de PMrijksoverheid-logoA per direct te ontbinden.

De reden van dit besluit zou zijn dat wegens interne perikelen waarover nooit met het dagelijks bestuur van de PMA is gecommuniceerd.
De PMA heeft een onderzoek ingesteld begin 2016 nadat er signalen van machtsmisbruik door de gemeente Amstelveen binnenkwamen van cliënten met een minimuminkomen. De PMA is een objectief onderzoek gestart naar dit vermeende misbruik.

De resultaten van dit onderzoek zijn op 17 juni 2016, waarin 30 casussen worden beschreven, naar het college verstuurd.
Het college herkent zich niet in de onheuse klantbejegening, terwijl het rapport spreekt over bange cliënten en intimidatie van de zijde van de gemeente. Een van de punten die in het onderzoek naar boven zijn gekomen, is het feit dat de gemeente Amstelveen bijstandsgerechtigden vrijwilligerswerk laat doen op het Werkplein van de gemeente Amstelveen waarbij men andere bijstandsgerechtigden moet controleren.

De PMA betreurt het feit dat het college niet de moeite heeft genomen om met het bestuur van de PMA in gesprek te gaan over de inhoud van het onderzoeksrapport waarin misstanden naar boven zijn gekomen. De PMA is van mening dat het college de clienten van de PMA in de steek laat.

praat hier mee : https://www.overheidsgedonder.nl/forum/viewtopic.php?f=47&t=28

Deel dit bericht:

Written by ZdminZZZ

Comments are closed.